Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Hamilelikte Su Tüketimi

Nida Koyuncuoğlu - Saturday, January 14, 2023

Hamilelik sürecinde hem anne hem de bebek için su tüketimi oldukça önemlidir. Günde minimum 3 litre su tüketilmesi gerektiği özellikle vurgulanmaktadır.

Image

Okuma Süresi: 1 dakika

Hamilelik sürecinde hem anne hem de bebek için su tüketimi oldukça önemlidir. Günde minimum 3 litre su tüketilmesi gerektiği özellikle vurgulanmaktadır.

Ben kendi adıma hamilelik öncesi dönemimde su tüketimi konusunda baya kötü bir örnek olarak sayılabilirim, çünkü kendimce su ihtiyacımı farklı gazlı veya soğuk içeceklerle giderdiğimi ve bunun sağlıklı olduğunu düşünmesem de su ihtiyacımı giderdiğini hissettiğimden aklıma su içmek pek gelmezdi.

Ancak devir değişti artık her şey sadece kendi etrafımızda dönmüyor!

Günlük 2-3 litre olarak genel bir su içme tanımlaması yapılsa da hamileliğimin yaz dönemlerine denk gelmesi ve vücudun ter ile çok sıvı kaybetmesi sebebiyle bu rakam biraz daha yukarılara taşınmaktadır. Su içme konusunda en kolay yöntem aslında devamlı mutfağa giderek su almak yerine şişe suları tercih etmek olabilir, böylelikle hep yanınızda olması sebebiyle üşengeçlik faktörü birazda olsa ortadan kalkmaktadır. İşin içine madem sağlığı kattık o zaman tercih sebebiniz bu süreçte belki de cam şişeler olabilir, şahsen ben olabildiğince cam şişe suları tüketmeyi tercih ediyorum.

Zaten fazla bir içecek seçeneğimiz kalmadığından veya gönül rahatlığıyla her saniye tüketemeyeceğimizden dolayı bir şekilde şartlar sizi sağlıklı olana yani suya itiyor:)

Bunun yanı sıra hamilelik sürecini rahat bir şekilde geçirmek için su tüketimi oldukça önemlidir. Rahim kasılmalarını engellemeye yardımcı, cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamakta, hamilelik döneminde dikkat edilmesi gereken önemli kısımlardan biri olan kabızlığı önlemede yardımcı, vücuttaki şişlikleri ve ödemi atmada yardımcı bir faktördür. Özellikle mide bulantısı ve yanması gibi şikayetleri olanlar için su içmenin oldukça faydalı ve rahatlatıcı olduğu belirtilmektedir. Tabii tüm bu bilgiler bir yana bebeğinizin suyunun azalmasını önlemede önemli bir işlevi olduğunu söylesem bence bu bile su içmek için tek yeterli sebep olacaktır.

Belli mi olur belki da hamilelik sonrasında da bu bir alışkanlık olur ve sağlıklı bir şekilde su içmeye, vücudumun günlük su ihtiyacını karşılamaya devam ediyor olurum.