Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Gebelik Hesaplama

Damla Şarman - Friday, January 13, 2023

Hamile olduğunu öğrenen anne adaylarında tatlı bir telaşın yanında akıllarında çeşitli sorular belirmektedir. “Karnındaki bebeğinin nasıl olduğu, boyunu ve kilosu ne durumda, bebeğim acaba ne zaman doğacak” gibi sorular başta gelmektedir.

Image

Okuma Süresi: 2 dakika

Hamile olduğunu öğrenen anne adaylarında tatlı bir telaşın yanında akıllarında çeşitli sorular belirmektedir. “Karnındaki bebeğinin nasıl olduğu, boyunu ve kilosu ne durumda, bebeğim acaba ne zaman doğacak” gibi sorular başta gelmektedir.

Her şeyi önce bir kenara bırakalım, anne adayı olmak mükemmel bir duygudur! Sizi çok heyecanlı, meşakkatli ve keyifli bir dönem beklemektedir. Hamilelik döneminde her hafta aslında bir aşama olarak görülebilir. Bu yazımızda da size bu aşamalardan bahsedeceğiz.

Alanında uzman doktorlar gebelik takvimlerini döllenme tarihine göre hesaplamazlar, aksine son adet tarihinin başlangıç gününü baz almaktadırlar. Genelde döllenme tarihi ise genelde menstrual dönem denilen son adet tarihinden 15 gün sonrası olmaktadır. Genelde halk arasında “Bebeğin Kaç Aylık?” şeklinde sorular sorulmaktadır. Fakat gerçekte gebelik takviminde hesaplamalar “haftalık” olarak hesaplanmaktadır. Normal bir doğum ise 38. Ve 42. haftalar arasında gerçekleşmektedir.

 

Aşağıdaki takvim yaklaşık bir takvimdir. Yapılan araştırmalarda doğumların sadece %5’i tam olarak tahmin edilen tarihlerde gerçekleşmektedir. Çoğu doğum gebelik takviminde tahmin edilenden bir hafta önce veya sonra gerçekleşebilmektedir. Ve lütfen unutmayın; her hamilelik kendine özeldir ve bebeğiniz ne zaman hazır ise o zaman size gelecektir. Ayrıca; adetlerin düzensiz görülmesi, tüp bebek tedavisi ile hamile kalınması, ovülasyon tarihinin gecikmesi, son adetin başlangıç tarihinin yanlış hatırlanması gibi durumlar, anne adaylarının hamilelik haftalarında sapmalara neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda en doğru olanı, kadın doğum uzmanınızın ultrason ölçümleri gerçekleştirmek suretiyle hamilelik haftasını tespit etmesi olacaktır. Doktorunuz, her şeyin yolunda gittiğinden emin olmak için genellikle randevularınızda idrar testi, kan testi, ve smear testi isteyebilecektir.

Ceninlerin kalp atışlarının ilk duyulduğu tarih genelde: 9. ile 12. hafta arası gerçekleşir. Bebeğinizin hareketlerini ilk hissettiğiniz tarih genelde: 16. ile 22. hafta arası gerçekleşir. Doktorunuz tarafından gerçekleştirilen dip / uterus ölçümleri, ve dibin göbeğe ulaşma tarihi yaklaşık: 20. haftada gerçekleşir

Sizlere sağlıklı ve mutlu bir hamilelik dileriz. Gebelik dönemi gerçekten zor ama huzuru ve mutluluğu tarif edilemeyen mükemmel bir duygudur. Bu çok özel yolculuğunuzun sonunda bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanızı diliyoruz. Unutmayın Welcome Baby olarak tüm ihtiyaçlarınızda sizinleyiz.

Çünkü; Siz Bebeğinize, Biz Size Yeteriz…