Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Çocuklarda Havuz ve Plaj Güvenliği

Bihter Ünsal - Saturday, January 14, 2023

Yüzme mevsimi başlamışken, ebeveynler çocuklarının yüzme bildiği için onları suyun güvende tutacağını düşünebilirler. Ancak uzmanlar bunun yeterli olmadığını söylüyor. Çocuklar iyi yüzme bilseler bile, ebeveynler onları suda mutlaka kontrol etmelidir. Özellikle 4 yaşından küçük çocuklar için yüzmeyi kolay öğrenmesini sağlayan, suya ne şekilde düşerse düşsün başının hep yukarıda kalmasını sağlayan çocuk güvenlikli yüzme mayoları kullanılmalıdır.

Image

Okuma Süresi: 1 dakika

Yüzme mevsimi başlamışken, ebeveynler çocuklarının yüzme bildiği için onları suyun güvende tutacağını düşünebilirler. Ancak uzmanlar bunun yeterli olmadığını söylüyor. Çocuklar iyi yüzme bilseler bile, ebeveynler onları suda mutlaka kontrol etmelidir.  Özellikle 4 yaşından küçük çocuklar için yüzmeyi kolay öğrenmesini sağlayan, suya ne şekilde düşerse düşsün başının hep yukarıda kalmasını sağlayan çocuk güvenlikli bebek çocuk mayo modelleri kullanılmalıdır.

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde pediatri profesörü olan Dr. Linda Quan, ebeveynlerin; çocuk yüzme takımında olsa bile hiçbir çocuğun “boğulmayacak” olmasını beklememesi gerektiğini söylüyor.

“Bir çocuk iyi bir yüzücü olsa bile, asla tek başına yüzmesine izin vermeyin, her zaman başka bir iyi yüzücü veya onları izleyebilecek bir yetişkin olduğundan emin olmanın” önemli olduğunu belirtiyor.

Bununla beraber AAP (American Academy of Pediatricks) 4 yaşından küçük çocuklar için yüzme dersleri almanın önemini vurguluyor.

Şu anda Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsünde görev alan bir bilim adamı Gitanjali S. Taneja, Dr. Ruth Brenner ve meslektaşları, mümkün olduğunca benzer kontrollerle boğulmuş çocuklar üzerinde araştırma yaparak, erken yüzme derslerinin aslında daha az boğulma riski ile ilişkili olduğunu bulmuşlardır.

Quan, “Yüzme dersleri sadece su yetkinliğinin bir parçası. Su hakkında bilgi sahibi olmak, su ile nasıl ilişki kurulacağını bilmek, yüzmeyi başarmak, bunların hepsi su yeterliliğidir.” diyerek hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu vurguluyor. Aslında, tüm çocuklar için yüzme derslerinin öğretimin ötesinde su güvenliğine odaklanması gerektiğini belirtiyor.

Quan, aynı zamanda su yeterliliğinin “aile kontrolünde” olduğunu söylüyor. Plaja giden ebeveynlerin, kendilerine kaç çocuğun eşlik edeceklerini ve etrafta onları kontrol edebilecek yeterli yetişkin olup olmadığını düşünmeleri gerekiyor.

Ebeveynlerin çocuklarına suya girmeden önce mutlaka izin istemelerini öğretmesi gerekiyor. Gözleriniz çocuklarınızın üzerinde olsa bile bir anlık dalgınlık veya telefonla oynama sonucunda kazaların meydana gelebileceğini unutmayın. Tüm bu önerilerin amacı, çocukların güvenliğini ve aynı zamanda suyun keyfini çıkarmalarına yardımcı olmak.

bblüv markasının sunduğu Naj Neopren Yüzme Yeleği ve Wrap Neopren Dalış Kıyafeti çocuklarınızın yüzmeyi öğrenmesini kolaylaştırırken aynı zamanda havuz içerisinde güvenle vakit geçirmesini sağlar. Tamamen güvenli ve kaliteli malzemeler ile üretilmiş olan bu yüzme yelekleri ile yüzmeyi öğrenmek çok kolay ve güvenli olur. 

Welcome Baby ile çocuklarınızı güvende tutun ve eğlenin.

 

Perri Klass, M.D.

Kaynak: https://www.nytimes.com/2018/06/11/well/keeping-children-safe-at-the-beach-or-pool.html?rref=collection%2Fcolumn%2Fthe-checkup