Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Bebeklerde Tırnak Bakımı Tavsiyeleri

Damla Şarman - Monday, January 16, 2023

Bebeğinizle deneyimleyeceğiniz ilkler her zaman heyecan ve endişe verici olabilir. Söz konusu bebekler olduğunda atacağınız her adım daha da özenli ve dikkatli oluyor. Ebeveynlerin acemilik yaşadığı ve endişe duyduğu bir konu da bebeğe zarar vermeden tırnak kesmek. Sizler için derlediğimiz bu yazıda tırnak bakımı konusunda tecrübe kazanacak ve bebeğinize zarar vermekten korkmadan kolayca bu işlemi halledebileceksiniz.

Image

Okuma Süresi: 2 dakika

Bebeğinizle deneyimleyeceğiniz ilkler her zaman heyecan ve endişe verici olabilir. Söz konusu bebekler olduğunda atacağınız her adım daha da özenli ve dikkatli oluyor.

Ebeveynlerin acemilik yaşadığı ve endişe duyduğu bir konu da bebeğe zarar vermeden tırnak kesmek. Sizler için derlediğimiz bu yazıda tırnak bakımı konusunda tecrübe kazanacak ve bebeğinize zarar vermekten korkmadan kolayca bu işlemi halledebileceksiniz.
Bebeklerin tırnakları yumuşak olmakla birlikte keskindir. Yenidoğan bir bebek kendi yüzünü ve ebeveynlerin herhangi bir yerini çizebilir. Bebekler genellikle uzun tırnaklarla doğmaktadır. Kendisine zarar vermemesi için bebeğin tırnak uzunluğunu kontrol ederek doğumdan kısa bir süre sonra tırnaklarını kısaltabilirsiniz. Uzmanlar önceleri bu süreyi 6 hafta olarak belirlemiş olsalar da şimdilerde erken kısaltma işlemi için bir sakınca görülmemektedir. Peki bu işlemi nasıl yapmalısınız?

Bebeklerin elleri yeni tanıştıkları ve öğrenmeye çalıştıkları dış dünya için bir keşfetme aracıdır. Genellikle yüzünü çizmemesi için de kullanılan eldivenler bebeğin motor becerilerini yavaşlatabilmektedir. Bunun yanında sıkı çoraplar ve patikler de bebeğinizin ayak formunu değiştirebilmekte ve olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Çoğu ebeveynin tedirgin bir halde nasıl yapacağını düşündüğü bu işlem en doğru ne şekilde yapılır?

  • Tırnak kısaltma işlemini bebekler için özel üretilen cihazlar ve sivri olmayan bebek makasları ile yapmalısınız.
  • Banyo yaptırırken, emzirme sırasında veya kucağınıza alarak bebek sakin haldeyken bu işlemi yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Bir kişi bebeğin elini sıkıca tutarken ikinci kişi tırnak makası ile kesme işlemini gerçekleştirebilir.
  • Tırnak kısaltma törpüleri ile bu işlem çok daha kolay, acısız halledilebilir ve bir kişi de yeterlidir.

Elektrikli pille çalışan tırnak törpüleri, herhangi bir yaralanma riski olmadan bebeğinizin tırnaklarını kısaltmak için mükemmel bir araçtır. Nazik törpü işlemi bebeğin minik parmakları için rahatlık sağlar. Bebeğinizin yaşına bağlı olarak disklerinin seçimi ve deneyimi daha da kolaylaştıracaktır. Elektrikli pille çalışan tırnak törpülerine örnek olarak; Bblüv Trimö Pilli Tırnak Törpüsü ebeveynler tarafından çok tercih edilen ve sizlere güvenle tavsiye edebileceğimiz bir üründür. Üstelik bebeğin gelişimine göre değiştirilebilir uçlara sahiptir ve uzun ömürlü kullanım sağlamaktadır.  Ayrıca Bblüv Trimö yedek uçları ayrı ayrı da satılabilmektedir.

Bebeklerde Tırnak Bakımı Tavsiyeleri

 

Ayak tırnakları da en az el tırnakları kadar dikkatle kesilmelidir. Ayak tırnaklarının şekli oldukça önemlidir, tırnakları düz yerine yuvarlak kestiğinizde tırnak batmasına yol açabilir. Tırnakların sivri yerleri mutlaka törpülenmelidir. Ayrıca Bblüv ürünlerinin tamamına Welcome Baby’den ulaşabilirsiniz.

Bebeğinizin derisine yanlışlıkla herhangi bir zarar vermiş olma durumunda;

Steril gazlı bez ile kan durana kadar biraz bastırılmalıdır. Daha sonra antibiyotik merhem uygulanabilir. Deriye zarar vermemek için kesim işleminde parmağın etki kısmını tırnaktan hafif çekerek uzaklaştırma işlemini deneyebilirsiniz.

Oldukça hareketli olan bebeklerin elleri çok fazla kirlenebilmektedir. Bu sebeple enfeksiyon kapma riskleri vardır. Ellerini ağızlarına götürmeyi seven bebeklerin el ve ayak bakımları sıkça yapılmalı ve sabunlu bez ile sık sık silinmelidir. Siz de bebeğinizin güvenliği  ve sağlığı için annelerin güvenle kullandığı bu tırnak bakım setlerine sahip olmak için welcomebaby.com.tr adresinden alışveriş yapabilirsiniz.