Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Bebek Odası İhtiyaçları

Damla Şarman - Monday, January 16, 2023

Yenidoğan bebeğiniz için bebek odasında ihtiyacınız olanlar nelerdir? Sizin için kısaca derledik.

Image

Okuma Süresi: 3 dakika

Yenidoğan bebeğiniz için bebek odasında ihtiyacınız olanlar nelerdir? Sizin için kısaca derledik.

 

1.Bebek Yatağı

Odadaki en önemli mobilya parçalarından biri bebek yatağıdır. Bebeğiniz için mümkün olan en güvenli uyku ortamıdır. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı tasarım var ve her bütçe için ayrı bir yatak  bulmak mümkün. Yatak seçerken çarpmalara karşı çocukları korumalı, köşeli hatlardan kaçınarak yuvarlak hatlı modeller tercih etmelisiniz. Mobilyalar için kokusuz,  toksik madde içermeyen ve su bazlı malzemeler kullanılmalıdır. Çocuğunuzun beşik çıtaları 2,5 cm den küçük, 6cm den büyük olmamalıdır. Böylece bebeğin parmağının veya başının parmaklıklara sıkışmasını engelleyebilirsiniz.

 

Bebek Odası İhtiyaçları

 

2. Beşikler

Uzmanlar,  ilk 6 ay boyunca bebeğinizle aynı odayı paylaşmanızı önerir. Bununla birlikte, bebeğinizin her zaman kendi uyku yüzeyine sahip olması gerekir. Beşik harika bir seçenektir ve bebeğinizin ilk birkaç ay boyunca güvende ve size yakın kalmasına yardımcı olur. Beşik, bebek yatağından daha küçüktür ve yeni doğanlar ve küçük bebekler için tasarlanmış bir uyku alanıdır. Bebekler için beşikler ve daha birçok alanda tekstil ürünlerinin anti-alerjik, anti-bakteriyel olmasına dikkat edilmelidir. bebek beşiklerini Welcome Baby mağazaları ve web sitemizde inceleyebilirsiniz.

Bebek Odası İhtiyaçları

 

3. Alt Değiştirme Masası

Bebek bezini değiştirmek muhtemelen en sevdiğiniz aktivite olmayacak, ancak yeni doğmuş bir bebeğin bezini günde 8-10 defadan fazla değiştirmek zorunda kalacaksınız. Bu nedenle, düzenli bir bebek bezi değiştirme istasyonu kurmak çok önemlidir ve hayatınızı kolaylaştıracaktır. Masanın sağlam ve sabit olduğundan emin olun. Bebek bezi ve temizleme malzemelerini elinizin altında en yakın konumda tutun, böylece bebeğinizden uzaklaşmanıza veya sırtınızı dönmenize gerek kalmaz; hareketli olmayan yeni doğan bebekler bile masadan kalkabili

Bebek Odası İhtiyaçları

 

4. Emzirme Koltuğu ve Puf

Yine bir diğer önemli çocuk odası parçası, güzel ve rahat bir emzirme köşesi oluşturmak için bir çocuk koltuğu. Hiç şüphesiz bebeğinizi beslemek ve onunla bağ kurmak için sayısız saat harcayacaksınız, bu yüzden hem stil hem de konfor açısından iyi kalitede bir çocuk koltuğu seçin. Bakım köşenizde ayaklarınızı yukarı kaldıracak bir pufa ihtiyaç vardır. Bir puf veya tabure, dik oturmanıza ve bebeği emzirmek için en iyi ergonomik pozisyona gelmenize yardımcı olacaktır. Tahterevalli markasında bu tip ürünleri inceleyebilirsiniz.

Bebek Odası İhtiyaçları

 

6. Perdeler

Odaya doğal ışık girmesi ve mekanı çok güzel göstermesi güzel fakat bebeğin uykusu söz konusu olduğunda, oda ne kadar karanlıksa, bebek o kadar iyi uyur! Bu nedenle, bebeğiniz için karanlık bir çocuk odası ortamı yaratmaya yardımcı olmak için karartma perdelerine ihtiyacınız olacak.

Bebek Odası İhtiyaçları

 

7. Saklama Sepetleri

Her çocuk odasının dağınıklığı uzak tutmak için depolama çözümlerine ihtiyacı vardır saklama sepetleri bu noktada çok yardımcıdır. Saklama sepetleri, çocuk odası tasarımına sıcaklık ve doku katarken tüm oyuncakları, kitapları düzenlemenize yardımcı olacaktır. Oda içerisinde çocuğunuzun ihtiyaçları dışında kalan eşyalar ve mobilyalar bulunmamalı. Bu onlara kendi özel alanlarını sunar. Kendi eşyalarına kolay ulaşmaları ve oyuncaklarını toplayabilmeleri için kutu ve sepetler son derece pratiktir.

Bebek Odası İhtiyaçları

 

8. Bebek Monitörleri

Bebek monitörleri çocuk odasının önemli bir ihtiyacıdır. İster geceyi daha az stres ve daha fazla dinlenerek geçirmek isteyin, ister bebek uyurken ev işleri yapmayı umuyor olun, bir bebek monitörü bebeğiniz uyurken gönül rahatlığıyla kullanmanız gereken bir üründür. anne bebek kamera ürünlerine ve özelliklerine Welcome Baby’den ulaşabilirsiniz.

 

Bebek Odası İhtiyaçları

 

9.Hava Filtreleri ve Nemlendiriciler

Her bebek odasının bir nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Nemlendirici havayı nemlendirmeye yardımcı olur ve bu da bebeğinizin yaşayabileceği tıkanıklık veya boğaz ağrısı gibi bazı semptomları azaltmaya yardımcı olabilir. Hava filtreleri havadaki toz, polen, bakteri, kimyasallar ve evcil hayvan kepeği gibi küçük parçacıkları yakalar ve tüm aile için daha sağlıklı hava kalitesi ve konforlu bir ortam sağlar. Özellikle Bblüv Püre 3’ü 1 Arada Hava Temizleyici ürününü incelemenizi öneririz.

 

Bebek Odası İhtiyaçları

 

10. Bebek Oyun Halıları

İlk aylardan başlayarak uzun yıllar boyunca öğrenme ve motor becerileri geliştirmeyi teşvik etmeye yardımcı bir oyun halısı bebek odasının önemli bir parçasıdır. Farklı desen ve karakterler onun fiziksel duygularının gelişimini destekleyerek etki-tepki kavramını güçlendirecektir. Oyun halılarının hipoalerjenik, toksik olmayan ve temizlenmesi kolay malzemeden üretilmiş olması önemlidir. Tüm gün bu güvenli halı üzerinde oyun oynamak isteyecek bebeğiniz için su geçirmez, kolay temizlenebilir ve dayanıklı bir ürün tercih etmelisiniz. Tüm bebek oyun halısı modellerini inceleyebilirsiniz

 

11. Güvenlik Önlemleri

Son olarak duvar boyaları, halılar, tekstil ürünleri gibi ürünlerin anti-alerjik, anti-bakteriyel olmasına dikkat edilmelidir. Penceresi 150 cm den aşağıda olan odalar için güvenlik kilidi kullanmalı, prizlerde ise güvenlik kilidi olan, kapaklı modeller tercih etmelisiniz. Eşya sabitleyiciler, kenar ve köşe koruyucular ile bebeklerin ve çocukların kazalardan korunmasını sağlayabilirsiniz. Tüm cıvata ve vidalar sıkı olmalı, plastik kapaklar veya ambalajlar çıkarılmalıdır. Boğulma tehlikesi oluşturabileceğinden beşiğe ekstra yastık, battaniye veya oyuncak koymamalısınız. Ayrıca beşiğe sıkıca oturtulmuş bir çarşaf  yerleştirmelisiniz. ev içi güvenlik aksesuarları için tıklayın.

 

Yazar: Nesil Çınar / İç Mimar