Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Anne Sütünü Arttırmanın Yolları

Damla Şarman - Friday, January 13, 2023

Birçok anne, çocuğunu yeterince besleyecek sütü olmadığından korkar. Çoğu durumda, bu korku yanlış alarmlara dayanmaktadır. Eğer çocuğunuz kilo almıyorsa veya kaybediyorsa anne sütünü artırma yolları faydalı olacaktır.

Image

Okuma Süresi: 3 dakika

Birçok anne, çocuğuncu yeterince besleyecek sütü olmadığından korkar. Çoğu durumda, bu korku yanlış alarmlara dayanmaktadır. Eğer çocuğunuz kilo almıyorsa veya kaybediyorsa anne sütünü artırma yolları faydalı olacaktır. Tabiki öncelikle çocuğunuzu doktor kontrolüne götürerek tıbbi bir sorun olup olmadığı araştırılmalıdır. Anne Sütü acaba çocuğuma yetiyor mu? diye endişelenen yada sütü kaliteli bir şekilde artırmak isteyen annelere öneriler;

Sağlıklı ve Dengeli Beslenin.

Sağlıklı gıdalar yemek ve yeteri kadar sıvı içmeye çalışın. Yediğiniz içtiğiniz besinlerin kalitesi sütünüzün kalitesine etki edecektir. Emziren annelerin günde en az 1.800 kalori tüketmesi ve en az 13 bardak sıvı alması gerekmektedir. Aksi takdirde, annenin kendi vücut depolarından harcanmakta, buda hem anne hem bebek için sorun olmaktadır. Emziren anneleri vücut vitamin depolarını güçlendirerek sağlıklı emzirme dönemi geçirmelerini sağlayan içecekler bulunmaktadır. Sizlere emziren anneler için içecekler tavsiye ediyoruz. Welcomebaby anne-bebek sitemizden uygun fiyat ve garantili olarak temin edebilirsiniz.

Bebeğinizi Sık Sık Emzirin

Bebeğinizi sık sık emzirerek, onun bağışıklık sisteminin gelişimine katkıda bulunursunuz. Bir annenin bebeğinin sağlığı için yapabileceği en faydalı iş belki de budur. Bebeğinizi sık sık emzirerek, süt akışınızı hızlandırır, beyne süt bitti sinyali gönderir ve tekrar tekrar süt üretimi başlar.

Her Emzirmede İki Göğsünüzü de Emzirin

Emzirme sırasında en önemli olaylardan birisi de sütün düzenli aralıklarla göğsünüzden boşaltılmasıdır. Bu emzirme yolu veya süt sağma yolu ile yapılabilir. Ama en önemli şey kesinlikle iki göğse birden aynı itinayı göstermektir.

Göğüslerinize Masaj Yapın.

Göğüs sıkıştırma, bebeğinizin daha fazla süt almasına yardımcı olmak için basit, kolay ve etkili bir yoldur. Emzirme öncesinde veya gün içinde müsait olduğunuzda göğüslerinizde biriken sütün akısını hızlandırmak adına bol bol masaj yapılması birçok uzman tarafından tavsiye edilir. Masaj yaparken kullanabileceğiniz bir krem tavsiyesi:

Uygun Emzirme Teknikleri Kullandığınızdan Emin Olun.

Emzirirken bebeğinizin bütün vücudunun aynı düzlemde ve size dönük olmasına dikkat edin. Bebeğiniz göğse uzanmak için çok fazla efor sarf etmemelidir. Ağzının meme ile olan acısına dikkat edin. Bebeğinizi emzirirken altına bir destek mutlaka koymanızı öneririz. Bunun için emzirme yastıklarından faydalanabileceğiniz gibi, uygun yumuşaklıkta bir yastık da kullanabilirsiniz. Bebeğinize ve sizi rahatlatacak birkaç emzirme yastığı önerimiz var;

Bebeğinizi emzirmede faydalı olabilecek emzirme pozisyonlarını şu şekilde sıralayabiliriz. Siz tabi ki size ve bebeğinize en uygun olanını kullanın. Bizden tavsiye etmesi;

  • Kucaklama: Pek çok anne için rahattır ve en sık uygulanan pozisyondur. Bebeğiniz kucakladığınız kolunuzun tarafındaki memeyi emer.
  • Ters kucaklama: Prematüre ya da kavramada güçlük çeken bebekler için uygundur. Emzirmediğiniz taraftaki kolunuzla bebeğinizi kavrayın ve diğer elinizle bebeğinizin başına ya da kendi memenize destek olun.
  • Koltuk Altı: İkizlerde, büyük göğüslü annelerde veya  çökük meme başı durumlarında uygulanır. Emzireceğiniz göğsün olduğu koltuk altına doğru bebeğinizi uzatın.
  • Yatarak: Sezaryen doğum, problemli veya normal doğum sonrası yorgun olan annelere emzirirken dinlenebilme imkanı sağlar. Bebeğinizin yüzü ve bedeni size dönük olmalıdır.  (www.milupa.com.tr sitesinden alıntı yapılmıştır.),

Biberonlar  ve Emziklerden Mümkünse Kaçının.

Bebeğinize takviye gerekiyorsa, özellikle (2 haftanın altındaki bebeklerde) anne memesine yakın biberonlar kullanılabilir.  Size, akış gücü ve sekil bakımından anne göğsüne çok yakın olan bu iki biberonu öneririz. Calma biberon, bebeklerin doğal beslenme davranışlarını uygulamalarına olanak sağlar. Çok küçük bebekler bile sadece kendi uyguladıkları vakum gücü kadar süt akışını başlatırlar. Bu nedenle beslenme sırasında sütün bebeğin ağzına fazla gitmesini önleyen kontrol mekanizması oluşturur. Bu avantajlar sayesinde anne hem emzirerek, hem de biberon kullanarak bebeğinin, biberona alışmasını önleyebilir. Annelerin korkusu, bebeğin biberona alışıp, emmeyi reddetmesidir. Bu biberon bu alışkanlığı geliştirmeme adına su an piyasadaki en etkili araçlardan birisidir.

Göğüs Pompası Kullanın.

Göğüs pompası kullanmak anne sütünü artırır. Daha fazla süte, daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Aynı zamanda acemi bir anneyseniz, yada bebeğiniz ememiyorsa ilk başlarda sütünüzü göğüs pompası ile sağmak ve anne memesine yakın biberonlarla vermek hem sütünüzü artıracak hem de bebeğinizi besleyecektir. Size tavsiyemiz var.

Göğüs pompaları sütünüzü buzlukta depolamanıza da imkan verecektir. Çalışan ve sütü başlangıçta çok fazla olan anneler bu sütleri daha sonraki zamanlarda kullanabilirler. Süt saklama poşetleri çalışan annelerin en büyük yardımcısıdır. Bu poşetlerle anneler sütünü altı aya kadar derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Üstelik bu poşetlerin bazı tiplerinde sut saklama poşetlerine direkt süt sağma imkanı da mevcuttur. Göğüs pompalarını ve süt saklama poşetlerini Welcomebaby anne-bebek sitesinden uygun fiyat ve garantili olarak temin edebilirsiniz.