Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Silver Cap Koruyucu Gümüş Kapağı

Damla Şarman - Monday, January 16, 2023

Silver Cap Koruyucu Gümüş Göğüs Kapağı, Tahriş olmuş göğüs uçlarının tahriş olmasını önlemek için ve tedavisinde kullanılan yardımcı bir üründür. Silver Cap 3 katmandan oluşur. Dış katmanlar %99,9 gümüşten, iç katman ise bakırdan üretilmiştir. %80,0 ve %92,5 gümüşten oluşan diğer ürünlere göre bu  yapı gümüş iyonlarını serbest bırakmaz. Böylelikle bebeklerin gümüş iyonlarını emmesine engel olur.

Image

Okuma Süresi: 2 dakika

Silver Cap Koruyucu Gümüş Göğüs Kapağı, Tahriş olmuş göğüs uçlarının tahriş olmasını önlemek için ve tedavisinde kullanılan yardımcı bir üründür.


Silver Cap Nedir?

Silver Cap 3 katmandan oluşur. Dış katmanlar %99,9 gümüşten, iç katman ise bakırdan üretilmiştir. %80,0 ve %92,5 gümüşten oluşan diğer ürünlere göre bu  yapı gümüş iyonlarını serbest bırakmaz. Böylelikle bebeklerin gümüş iyonlarını emmesine engel olur.

Silver Cap, emzirme döneminde test edilen tek ürün olma özelliğine sahiptir. Klinik olarak kanıtlanmıştır.


Silver Cap Nasıl Çalışır?

Silver Cap, tahriş olmuş göğüs ucunu dış etkenlerden ve giysilerle cilt arasında oluşan sürtünmelerden korur. Göğüs ucuyla kusursuz uyumu sayesinde nemli ve düşük oksijenli ortam sağlamaktadır. Bu ortam sayesinde iyileşme hızlanmaktadır. Gümüş kaplaması ise mikro organizmaların çoğalmasını engeller.


Silver Cap Koruyucu Gümüş Kapağı
Silver Cap Koruyucu Gümüş Kapağı

Göğüs Uçları Neden Çatlar?


Göğüs ucu çatlakları özellikle emzirme dönemi başlangıcında küçük yırtıklardan oluşur. Emzirmeyi zorlaştıran ağrıların yanı sıra küçük kanamalar oluşmaktadır. Bu küçük yaralanmalar bakteriler için besleyici bir zemin sağlamaktadır. Bu durum göğüs bezlerinin iltihap kapmasına (Mastitis) neden olmaktadır. Silver Cap, ağrısız bir emzirme dönemi geçirebilmeniz için eşlik edici bir tedavi yardımcısıdır.


Silver Cap Hangi Durumlarda ve Nasıl Kullanılır?

Çatlakları önlemek veya iyileştirmek için emzirme aralarında göğüs uçlarına yerleştirilmelidir. Öncelikle göğsü temizleyiniz. Gümüş kapağı göğüs ucuna koymadan önce, bir damla anne sütünü göğüs ucuna dağıtınız. Hamilelikte, doğuma 2 hafta kala, günde 1-2 saatle başlayıp gittikçe artan sürelerle takılması tavsiye edilmektedir. Doğum sonrası, emzirme sonrası,  emzirme aralarında mümkün olduğunca göğüste kalmalarını sağlayınız. Emzirme öncesi kapakları çıkarınız. Eğer bu şekilde yeterince fayda sağlamadığı hissedilirse, kapakların 1-2 saatte bir çıkarılıp meme uçlarının yarım saat ile 1 saat havalandırılması önerilir.


Silver Cap Nasıl Temizlenir?

Tam temizleme için kapları 30 dakika su ve bikarbonat içerisinde bekletin. 2 kaşık bikarbonatı yarım bardak suda eritin, peşinden kapları yumuşak bir bezle kurutun. Su ile temizleyebilirsiniz. Süt kalıntıları var ise katkısız sabun ile yıkamanız önerilir. Silver Cap’ların dezenfekte ya da sterilizasyon edilmesine gerek yoktur. Suda kaynatmayınız, sadece yumuşak bezlerle temizleyiniz. Kullanmadan önce sterilize etmeye gerek yoktur. Gümüş, bakterilerin oluşmasını engeller.

Dikkat Edilecek Önemli Uyarılar!

Ürün % 99,9 saf gümüşten üretilmiştir ve medikal ürün olarak kaydedilmiştir. Gümüşe karşı bir alerjik durum var ise kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklayınız.

Değişim ve İade Koşulları

T.C. Sağlık Bakanlığı`nın Hijyenik Ürün Yönetmeliği`ne göre ayıplı ürün olmadığı sürece hijyenik ürünlerin açıldıktan sonra iade veya değişim imkanı bulunmamaktadır.


Silver Cap Türkiye’de Sadece Welcome Baby’de!

Silver Cap Koruyucu Gümüş Göğüs Kapağı ürünü Türkiye’de sadece Welcome Baby mağazaları ve www.welcomebaby.com.tr adresinde satılmaktadır.


Klinik Testleri

  • [1] Jacobs A, Abou-Dakn M, Becker K, et al. S3-Leitlinien für die Behandlung von entzündlichen Erkrankungen der Brust wahrend der Stilizeit. AWMF-Richtlinien, [Kurzfassung] Geburtshilfe Frauenheilkd. 2013: 73 [12]: 1202-1208.
  • [2] Evalution of the effectiveness of a medical device for tropical use named Silver Cap® for nipple fissure treatment during breastfeeding. Departement de Gynecologie et Obstetrique Policlinico Universitario di Sassari – In press – Breastfeeding Medicine.

Kalite Belgeleri