Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

İlk Trimester Dönemi

Nida Koyuncuoğlu - Saturday, January 14, 2023

İlk kese görüldü sonrasında ilk kalp atışı duyuldu her şey güzel ilerliyor peki bundan sonraki süreçte ne yapmalı nelere dikkat etmeli, işte bu tür kafanızdaki soru işaretlerine kendimce yaşadığım ilk trimester sürecime göre sizlere anlatıyor olacağım.

Image

Okuma Süresi: 2 dakika

İlk kese görüldü sonrasında ilk kalp atışı duyuldu her şey güzel ilerliyor peki bundan sonraki süreçte ne yapmalı nelere dikkat etmeli, işte bu tür kafanızdaki soru işaretlerine kendimce yaşadığım ilk trimester sürecime göre sizlere anlatıyor olacağım.

Aslında etrafınızdaki herkesin de dediği gibi hamilelik anne adayının en güzel zamanları ve en rahat, keyifli, stressiz geçirmesi gereken zamanlar. Ancak eğer ilk tecrübeyse bu söylenenler kadar kolay olmuyor çünkü ister istemez hem anne adayı hem de baba adayı bir bilinmezlik içerisinde ilerliyor.

Hamilelik sürecine girildiği andan itibaren ilk düzene sokulması ve dikkat edilmesi gereken konu beslenme, eğer ki zaten sağlıklı besleniyorsanız abur cubur tarzı bir beslenme stiliniz yoksa gerçekten çok şanslısınız. Beslenme kısmı aslında hem sizin hem de bebeğiniz için çok önemli, biliyorum söylemesi kolay ama insanın her gün zorunlu olarak da olsa aynı şeyleri tüketiyor olması bazen bunaltıcı olabiliyor. Her ne kadar baba adaylarımız bu sıkılganlığımızı şımarıklığa vuruyor olsalar da:) Beslenme kısmı için yine en iyi bilgiyi doktorunuzdan edinmeniz sizin için en doğrusu olacaktır, sonuçta vücudunuzun ihtiyacı olanı testler ve taramalar sonucunda onlar belirleyeceklerdir.

Bunların dışında klasik olarak günlük süt ürünlerini tüketme, kahve kullanımını minimuma indirme, çayı açık içme, bitki çaylarından belirli olanlarını kesinlikle tüketmeme gibi bir çok farklı bilgi tüm bu süreci yaşamış kişiler tarafından sizlere verilmektedir. Önemli olan kendinizi de fazla bunaltmadan sağlıklı ve size yararı olacağına inandığınız besinleri tüketmek. Benim bu kısımda şunu yiyin bunu yiyin gibi bir tavsiyem olmayacak çünkü her anne adayının farklı yeme içme düzeni olacaktır ama özellikle yenilen meyve ve sebzeler konusunda hassas davranmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Meyve ve sebzelerin üzerinde bulunan kimyevi kalıntılar sebebiyle tüketilmeden önce mutlaka iyice yıkandıktan sonra yenmelidir. Doğal yöntemler içerisinde sirkeli suda beklettikten sonra bol suyla yıkayarak tüketme seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra markaların çıkarmış oldukları hamilelik dönemi ve sonrasında çocuklar için uygun organik dezenfekte ürünleri bulunmaktadır. Ben şu sıralar sirke dışında denemekte olduğun Friendly Organik markasının meyve ve sebze temizleyicisini kullanıyorum.

İlk süreçlerde beslenmenin yanı sıra vücut yapınızdaki minik değişiklikler dışında ruhsal dengelerinizle birlikte ufak tefek değişiklikler olmaktadır. Bana göre ilk zamanlarda en çok farkındalık doktor muayene ve kontrollerinde olmaktadır, her sabah uyandığınızda “ben hamileyim” fikri kesinlikle aklınızdan geçiyordur ancak ultrasonda bebeğinizin gelişimini görüyor olmak bambaşka bir şey.

 

İlerleyen sürelerden görüşmek üzere…