Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Eğitici Kartların Faydaları

Nilüfer Koca - Saturday, January 14, 2023

Öğrenme sürecinde, çocuğun gelişimi göz önünde bulundurularak ve bu gelişime katkı sağlayacak materyaller kullanılarak, bu sürece destek verilebilir.

Image

Okuma Süresi: 52 saniye

Öğrenme sürecinde, çocuğun gelişimi göz önünde bulundurularak ve bu gelişime katkı sağlayacak materyaller kullanılarak, bu sürece destek verilebilir. Oyun kartları; çocuğun zekâsını, hayal gücünü geliştiren aynı zamanda çocuğun dil gelişimine katkıda bulunan materyallerdir. Eğitici oyun kartları, yapbozlar ve bloklar gibi materyaller okul öncesi dönemi çocuklarının özellikle bilişsel ve psikomotor gelişimlerini destekler. Bebeklik döneminden itibaren çocuğun, simgeleri kullanma, algılama, yeni kavramlar oluşturma gibi bilişsel becerilerinin desteklenmesi için oyun kartlarının kullanması oldukça yararlıdır.

Çocuklar, oyun kartlarını nesnelere göre gruplayarak, zihinsel yeteneklerini geliştirirler. Oyun kartları sayesinde çocuklar; renk, boyut, şekil ve sayısal kavramlarla tanışırlar. Bunun yanında; oyun kartları, çocuğun düşünme, algılama, tanıma, kavram geliştirme, hatırlama gücü, gibi pek çok önemli becerinin gelişmesini sağlar.

Dünyanın birçok yerinde eğitici oyun kartları, çocukların yaratıcılığını ve gelişimini desteklemek amacıyla sıkça kullanılmaktadır. bebek çocuk eğitici kartlar, aynı zamanda anaokulları ve özel eğitim veren rehabilitasyon merkezleri tarafından da tercih edilmektedir.

 

Mikado İlk Kelimelerim Flash Kart

Mikado Bebeğimin İlk Kartları Flash Kartlar

Mikado Oyuncaklar Flash Kart

Uzm. Klinik Psikolog Nilüfer KOCA