Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Duyduk Duymadık Demeyin!

Nida Koyuncuoğlu - Saturday, January 14, 2023

Günler hızla geçiyor, haftalar ilerliyor doktor kontrolleri yaklaşıyor. Ben ve eşim hamilelik sürecine girmemizle birlikte belki de herkesin de yapmış olduğu gibi bir süre bu durumu saklamayı istedik.

Image

Okuma Süresi: 1 dakika

Günler hızla geçiyor, haftalar ilerliyor doktor kontrolleri yaklaşıyor. Ben ve eşim hamilelik sürecine girmemizle birlikte belki de herkesin de yapmış olduğu gibi bir süre bu durumu saklamayı istedik.

Aslında buna tam anlamıyla saklamak denemez çünkü bu belirsiz süreçte özellikle ilk hafta ve aylarda ne olacağı hiç belli olmuyor, sonrasında üzüntü yaşamamak adına bu haberi bir süre daha kendimize saklamayı tercih ettik diyebiliriz.

Kimseye söylememek mi! İnanın çok daha zor; giydiğiniz kıyafetten yediğiniz içtiğinize kadar her şeyde sanki etrafınızdakiler anlıyormuş gibi hissediyorsunuz. Aslında çok heyecanlısınız herkesle paylaşmak istiyorsunuz, içiniz içinize sığmıyor, karşınızdaki kişilerin suratına bakınca gülmek sevinç gözyaşlarıyla haberi vermek geliyor ama yine de içinizden bir ses tekrar tekrar “Doktora bir gidelim de sağlıklı olduğunu öğrenelim” demeye devam ediyor. İşte bu kararsızlıklar içerisinde 10. Haftayı bitirmemizle birlikte kendimizi doktor muayenesinde ve sonrasında doktordan aldığımız olumlu bilgilerle birlikte sevdiklerimizle bu haberi paylaşırken bulduk. İşte o zaman bu coşku çoğalıyor, sevincinizi sizinle birlikte paylaşanlarla tekrar tekrar yaşıyorsunuz. Siz belli bir süredir hamilelik fikrine kendinizi alıştırmışken etrafınızdakilerin yeni öğrenmesi ve sizi el üstüne tutmaları, bebeğinizle ve sizinle ilgili sorular sormaları gerçekten hamilelik döneminin güzel ve her anını doyasıya geçirmeniz gereken bir dönem olduğunu kanıtlar gibi.

Haberi sevdiklerinizle ve etrafınızla paylaşma kısmı kesinlikle anne ve baba adayının ortak kararına bağlı bir süreç, kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman doğru zamandır.

Bazı şeyleri kafanızda fazla kurmaya gerek yok olumlu düşünün olumlu şeyler sizi bulacaktır…