Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Damla Şarman - Saturday, January 14, 2023

Bebeğinizin ihtiyaç duyacağı yıllar boyunca kullanacağı bebek arabasını alırken belli başlı noktalara önem göstermelisiniz. Bu yazımızda bunlara değineceğiz.

Image

Okuma Süresi: 1 dakika

Bebeğinizin ihtiyaç duyacağı yıllar boyunca kullanacağı bebek arabasını alırken belli başlı noktalara önem göstermelisiniz. Bu yazımızda bunlara değineceğiz.

 

Güvenlik En Önemli Noktadır

Bebeğinizin için güvenlik her zaman ilk planda olduğu için bebek arabası seçimizde de bu ilk şart olmalıdır. Bebek arabası seçerken markaya, üreticiye, kullanılan kumaş kalitesine ve bebeğinizin ağırlığını yüklenecek olan metal aksama dikkat etmelisiniz. Bebek arabasında sadece bel kemeri değil, omuzlarından da kavrayacak şekilde 5 noktalı emniyet kemeri olması gerekmektedir.

 

Kullanım Rahatlığı Sizin İçin Önemlidir

Anne ve baba tek başınayken de bebek arabasını kolayca açıp kapatabilmelidir. Bu nedenle bebek arabası modelleri seçimizde buna da dikkat etmenizde fayda vardır. Bebek arabalarının bazı modellerinde tek elle açıp kapama özelliği mevcuttur. Bu özellik size büyük fayda sağlayacaktır. Bebek arabalarının bazı modellerinde ise çift taraflı kullanım imkanı vardır. Bu seçenek bebeğinizin hem size dönük, hem de yola dönük olarak ayarlamanıza olanak sağlar. Daha farklı bebek arabalarından bahsetmek gerekirse, oto koltuğu ve taşıma koltuğuna dönüşen modelleri de tercih edebilirsiniz.

 

Bebeğinizin Konforu ve Rahatlığı

Bebeğinizin konforu doğal olarak sizin konforunuzdan daha önemlidir. Oturma şiltesinin kalınlığı, sırt dayama kısmının farklı derecelere göre ayarlanabilmesi, tente kademe sistemi, ön tepsinin olup olmaması gibi durumları mutlaka göz önüne alınız.

 

Kullanacağınız Yerler Çok Önemli

Bebek arabasını kullanacağınız yerler aslında belirleyici bir özelliktir. Örneğin şehir hayatı yaşıyorsanız sokak ve caddelere uygun dayanıklı, kaldırımlarda rahatça kaldırabileceğiniz hafiflikte, bozuk yollar içinde süspansiyonu iyi olan bir bebek arabası seçmelisiniz. Eğer doğa hayatında kullanacaksanız, daha büyük tekerlikli ve daha ağır bir model seçebilirsiniz. Anne ve babalarımız alışverişlerde kullanmak istiyorsa manevra kabiliyeti yüksek, katlanması çok pratik olan baston modellerini tercih edebilirler.

 

Garantili ve Orjinal Ürün

Bebek arabasının garanti belgesinin olmasına kesinlikle dikkat ediniz.. İleride çıkabilecek arızaları da düşünerek, satış sonrasında da servis hizmeti verebilecek bir üreticiyi/markayı tercih etmenizi şiddetle öneririz.

Welcome Baby mağazalarında ve www.welcomebaby.com.tr adresinde aradığınız bebek arabasını bulabilirsiniz.