Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Annelik Nedir?

Bihter Ünsal - Saturday, January 14, 2023

“Annelik nedir?” diye düşündüğümde; bıkmadan usanmadan kalpten yapılan gönüllü bir fedakarlık hali herhalde. Karşılık beklememek, kimsenin ne dediğini umursamadan bir birey yetiştirmek ve o bireyin yaşamı tanıması ve ayakta durması için elinden geleni tüm kalbiyle yapmaya çalışmak belki de.

Image

Okuma Süresi: 52 saniye

“Annelik nedir?” diye düşündüğümde; bıkmadan usanmadan kalpten yapılan gönüllü bir fedakarlık hali herhalde.

Karşılık beklememek, kimsenin ne dediğini umursamadan bir birey yetiştirmek ve o bireyin yaşamı tanıması ve ayakta durması için elinden geleni tüm kalbiyle yapmaya çalışmak belkide. Tam olarak tanımlaması kesinlikle mümkün olmayan; kişiye ve kişinin hayat tecrübesine, imkanlarına, eğitimine, yaşına, ekonomik ve sosyal statüsüne, becerisine, algı şekline göre doğaçlama şekillendirdiği bir gönüllü birliktelik hali. Başka bir insanı kendinin üzerinde tutma, ona her şeyden çok önem ve değer verme, kesinlikle yapmam dediği şeyleri hiç hatırlamıyorcasına yapma ve üstelik bundan zevk duyma durumları…

Kimsenin karşısındakinin anneliğini sorgulama şansı yok ve olmamalı. Ben kesinlikle bunu böyle yapmazdım kurulmaması gereken en tehlikeli cümle. Yaparsınız, yaparsınız! Hem de daha farklı belki de o anki durumdan daha vahim olan şeyleri bile yaparsınız. Minicik bir gülümseme, anneciğim seni çok seviyorum, annem, anneciğim, teşekkür ederim gibi basit sözler için asla yapmam dediğiniz her şeyi kat be kat fazlasıyla yaparsınız, benden söylemesi.